Maria Widlund art

Maria Widlund

Jag heter Maria och kommer ifrån Arboga. Har konsten som hobby. Det är roligt att måla och skapa saker. Tiden räcker inte till så mycket som man vill eftersom det vanliga jobbet tar upp en stor del av tillvaron men jag försöker ta tillfälle i akt när lediga stunder kommer. Ibland håller jag egna kurser i monotyi på ABF i Arboga. Jag målar med olja, akryl och akvarell. Tycker om att använda olika material att experimentera med så som gladpack, silkespapper, mm. då man med fantasins hjälp hittar roliga och oförutsedda motiv som blir spännande och levande. Det har blivit att jag mest målar i akvarell, en favorit. Därför kommer ni se mer akvareller här än av det andra. Den är lätt att ta med och man kan göra så mycket spännande saker.

 

Ytterligare en favorit som jag brukar hålla på med är Mono- och Gelli-printing. Det är ett grafiskt uttryck med olika möjligheter där konstformen varierar från fantasi eller till mer bestämt motiv med schabloner. Mina motiv är blandat oftast med djur, natur och människor med i bilden.

 

Jag har alltid målat och ritat, men när jag var barn var måleriet inte så viktig. Nu när jag har blivit äldre har det blivit mer intressant. Jag passar på att gå kväll- och helgkurser när det passar. Utöver detta har jag även gått två år på konstlinjen i Eskilstuna Folkhögskola, och varit i Provence- Frankrike ett antal tillfällen på akvarellkurs. Har både varit med och haft egna utställningar i Arboga, Kungsör och Eskilstuna och har även gjort utomhuskonst.

 

Du kan också köpa mina tavlor om du hittar en favorit här. Några av originalen är redan sålda, men det går att få en artprint på dem.  Skriv ett mejl med ditt namn och adress så skickar jag det. Hur vi gör med betalning kan vi komma överens om


Förutom min egen sida finns jag även på Facebook, INSTA-gram.


Projekt

Måla på Elskåp 2017

Torshälla 700 år


Det finns på torget i Torshälla , ett elskåp som jag har målat. Ett projekt som Ebelingsmuseet och konstlinjen på Eskilstuna Folkhögskola skapade, som vi elever fick göra inför Torshällas 700 årsdag. Motivet på elskåpet är inspiration från min akvarell Moondance

Kontakt

 
 
 
 

Telefon:    0706-502419

Email:      kontakt@mariawidlundart.se

Address:  Katrinelundsvägen 3, 73233 Arboga

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

: